Festlig gryta

4 portioner

300-400g benfritt fläskkött från filé, bog eller skinka
1 gul lök
200g svamp, t ex champinjoner, färska eller frysta
2 msk margarin eller smör
½ tsk salt
1 krm svart- eller vitpeppar
1 msk vetemjöl
2 dl svampbuljong (tärning + vatten)
100g rökt skinka
1-2 msk tomatpuré 1 tsk paprikapulver
1 dl grädde


Gör så här:

Skär köttet i drygt en cm tjocka strimlor.
Skala och hacka löken.
Borsta färsk svamp, skölj den om det behövs och skiva den.
Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn köttet på ej för stark värme och lägg över det i en gryta.
Lägg svampen i pannan och låt det mesta av vätskan koka in.
Fräs den sedan med löken i lite fett en god stund.
Blanda det med köttet.
Strö över salt, peppar, vetemjöl och rör om.
Späd med buljong och koka upp under omrörning.
Klipp den rökta skinkan i strimlor direkt i grytan.
Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och grädde.
Koka under lock på svag värme, fläskfilé ca 10 minuter, bog eller skinka ca 20 minuter.
Smaka av.

Receptet har jag fått av Lisa L som hittat det på recepten.se

Kommentarer

Namn
Kom ihåg mig?
Kommentar: