Idakakor

4dl mjöl
1dl potatismjöl
¾dl florsocker
2hg smör
Blanda och låt vila kallt 1 timme innan utbak.

Chokladkräm:
75g smör
1½dl florsocker
1 äggula
2msk kakao

Dela degen i 2 delar och färga i varsin färg, jag brukar ta rosa och grön.
Spritsa små kakor på plåt med bakpapper på.
Gräddas i mitten av ugnen i 175ºC värme ca 10 minuter.
Bre på chokladkräm och sätt ihop en kaka av vardera färg.

Kassler med spenat och spaghetti

375g hackad spenat
1dl buljong (ca 1tsk av alpnaerings)
25g margarin
1msk vetemjöl
ev 1 vitlöksklyfta
2-3dl riven ost
½tsk salt
1½krm svartpeppar
150g skinka eller kassler

Lägg spenaten i en kastrull och häll på buljongen.
Låt spenaten tina på svag värme under lock.
Blanda fett och mjöl och rör ner det i spenaten.
Koka under omrörning på svag värme i 3-5 minuter.
Pressa ner vitlöken och blanda ner osten, salta och krydda.
Låt såsen stå på svag värme tills osten har smält.
Skär skinkan i tärningar och blanda ner i såsen.
Häll såsen över kokt spaghetti och blanda.

Sega hallonrutor

200g smör
6dl socker
4 ägg
6dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
1påse mandelspån
1pkt frysta hallon eller 2-3dl färska

Gör så här:
Sätt ugnen på 175ºC. Lägg bakpapper i en långpanna och smält smöret i en 2-liters kastrull (Som smeten sedan blandas direkt i).
Låt smöret svalna något och blanda sedan raskt i socker, ägg, mjöl och vaniljsocker.
Bred ut smeten i långpannan, strö över mandelspån och hallon.
Grädda 30 minuter mitt i ugnen.
Ta ut och dra bakpapperet med kakan på , från långpannan över till bänken.
Lägg sedan långpannan upp och ned som ett lock över kakan och låt den svalna så.
Skär kakan i rutor, lägg i lager med papper emellan vid förvaring.