Katarinas systers kladdkaka

2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl mjöl
100 g smör...
Läs mer
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk salt
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör och tillsätt den till äggblandningen. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt och rör ner det i smeten. Grädda i 200°C i 20-30 min.
Även denna är god, men det brukar ju kladdkaka oftast vara oxå;-)


Från Katarina Bernström 091024

Klassisk kladdkaka

100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl...
Läs mer
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
½ krm salt
Smält smöret på låg värme. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner blandningen i äggsmeten. Rör försiktigt sönder ev klumpar. Häll smeten i formen, gärna med löstagbar kant, och grädda i ca 20 min i 200°C.
Har gjort denna ngr ggr och tycker den är jättegod!

Från Katarina Bernström 091024

Exklusiv kladdkaka

200 g smör
200 g mörk blockchoklad
4 ägg
3 dl socker...
Läs mer
1 tsk bakpulver
2,5 mjöl
Smält smör och blockchokladen i vattenbad, vispa ägg+socker pösigt, blanda mjöl+bakp. Vispa ihop allt och grädda i smord och ströad form (gärna med lösa kanter). Grädda i 12-15 min i 225 gr. Det är viktigt att kakan "dallrar" när den tas ut ur ugnen (skaka formen lite då och då på slutet av gräddningen) och sen får stå så den "stannar till". Blir suuupergod!! Lycka till.

Från Camilla Norén 091023

Enkel kladdkaka



2 dl mjöl
4-5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl socker...
Läs mer
3 ägg
150 g smör
Vispa ägg+socker pösigt, smält smöret och ha i, tillsätt resten och vispa. Grädda i smord form i 200 gr i 13-15 min.


Från Camilla Norén 091023