Jordgubbs- och cheesecakemuffins



Till ca 7 stora eller 12 mindre muffins:

3 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
125 gram rumsvarmt smör
1 ¾ dl strösocker
2 ägg
1 ¼ dl mjölk

150 g jordgubbar
½ dl strösocker
1 ½ msk maizena majsstärkelse

Cheesecakefyllning:

200 g philadelphiaost
¾ dl strösocker

1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

1.Sätt ugen på 180 grader.
2.Cheesecakefyllning: Rör ihop ingredienserna.
3.Blanda vetemjöl och bakpulver i ett litermått, rör om med vanlig gaffel.
4.Vispa smör och socker med elvisp. Ner med äggen ett i taget. Tillsätt mjölk.
5.Rör ner mjölblandningen i äggblandningen. Rör samman så att det precis blandar sig.
6.Fyll smeten till hälften i formarna.
7.Skiva jordgubbarna och blanda med socker och majsstärkelse.
8.Lägg på ett lager jordgubbsmos på varje muffin. Häll på cheesecakefyllningen och sedan en klick muffinssmet på varje.
9.Grädda mitt i ugnen tills smeten stannat. Känn med sticka. Cirka 30 minuter för stora muffins, något kortare med små.

Tips: Använd stadiga muffinsformar! Icas amerikanska i storleken medium funkar bra, då blir det ungefär 12 muffins, jag gillar när de inte är alltför stora. Första gången använde jag vanliga formar, och eftersom cheesecakefyllningen är ganska lös så rann allt ut över över hela plåten. =)

Kommentarer

Namn
Kom ihåg mig?
Kommentar: