Succékaka

300 g smör
4 ½ dl socker
3 ägg
1 ½ dl kakao
3 dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Glasyr:
3 dl vispgrädde
3 dl socker
3 msk sirap
200 g mörk blockchoklad
150 g smör
Garnering:
flagad mandel

Botten: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och rör ner socker och ägg. Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ned mjölblandningen i kastrullen. Bred ut smeten i en långpanna med smort bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.

Vänd kakan upp och ner på bakplåtspapper. Dra försiktigt bort papperet på kakan.

Glasyren: Blanda grädde, socker, sirap och blockchokladen i en kastrull. Låt koka under omrörning tills glasyren tjocknar och blockchokladen smält, det tar 10-15 min. Ta kastrullen av värmen och vispa ned det kalla smöret i klickar. Bred glasyren över kakan. Strö över den flagade mandeln. Låt kallna.

Kommentarer

Namn
Kom ihåg mig?
Kommentar: