Rabarberkaka

Ingredienser

Kakan:
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl smält smör (ca 150 g)
3 dl vetemjöl
Rabarberbitar

Kolaglasyren:
2 dl grädde
1 dl socker
1 msk smör

 

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner smält, svalnat smör och mjölet i äggsmeten. Häll smeten i en smord springform med löstagbar kant (ca 25 cm i diam.) och tryck ner rabarberbitarna i smeten.

Grädda kakan i ca 30 minuter i 175 grader (den ska vara lite mer än halvklar). Medan kakan är i ugnen kokas kolaglasyren. Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och koka ca 15-20 minuter. Bred på glasyren på kakan, sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter tills kakan är helt klar.

Låt svalna, ät och njut! Kakan är så god i sej själv så varken vaniljsås eller grädde behövs till.


Kommentarer

Namn
Kom ihåg mig?
Kommentar: